Dette er et spørsmål som alle mennesker til alle tider har fundert på å finne svaret på. Om ikke konstant – så iallfall nå og da når man står oppe i eksistensielle situasjoner som frambringer dette korte men svært krevende spørsmålet; Hvem er jeg?

Eller for å spørre deg; – Hvem er DU?

Er du dama på 56 år som er herjet av angst etter mange års plager uten å få løst opp i de sakene livet har gitt deg? Dama som er uføretrygdet av samme grunn og som derfor ikke lengre klarer å stå i jobb og heller ikke lenger klarer å pleie sosial omgang med kolleger eller håndtere kunder, takle krevende elever, krevende barn, syke eldre osv. Bestemora som ikke klarer å være alene med barnebarna dine fordi du er så redd for angsten og dermed melder det seg flere ubehagelige følelser og i tillegg en dårlig samvittighet. Så blir du flau overfor omverdenen fordi du ikke mestrer noe som skal være det fineste og mest selvfølgelige i livet – som igjen gir deg enda flere ubehagelige følelser å kjenne på.

Eller er du mannen på 43 som plutselig har gått rett i veggen etter et hardt og hektisk yrkesliv med kone og 3-4 barn, mye reising, sosial utadventhet, salgsreiser, sene nattetimer, mye alkohol og som nå plutselig står alene etter at kona di ikke orker dette livet lengre og tar med seg ungene og flytter?
PANG! sa det! Følelsen av å bli overmannet at følelsen av en ubeskrivelig redsel, en hjelpeløshet, et mørke du aldri før har opplevd. Det er blitt umulig å komme seg ut døra til butikken, du orker ikke rydde, vaske hus – enda mindre vaske deg selv. Noe som igjen fører til at du mister kontakten med ungene dine.

Er dette DEG?

NEI!

Dette er ikke MEG! og det er ikke DEG!

Alle mennesker ER!

JEG ER!

DU ER!

Vi er IKKE NOEN AV DE TINGENE jeg har brukt til å beskrive disse fiktive personene ovenfor (med unntak av meg selv;)
Nærmest alle mennesker i hele verden identifiserer seg med de tingene vi har oppnådd – eller aller helst IKKE oppnådd – i livet.

Men dette er faktisk ikke riktig. Alle mennesker ER, og med det mener jeg at vi alle sammen er en fysisk kropp med kjøtt og blod, sener og ligamenter, bein, organer og celler. Dette er likt for alle mennesker og dette er den fysiske DEG.

Og så har man har en BEVISSTHET.

De andre tingene jeg brukte til å beskrive de to personene, er rett og slett LIVET som har skjedd med deg og ditt EGO. Det har ført deg dit du er i det levende livet ditt, i det livet som vi alle lever – med vårt EGO i fokus.
Vårt EGO styrer våre tanker, våre ønsker, våre behov, våre følelser – uansett om disse er gode eller dårlige følelser eller gode eller dårlige tanker.

Det er EGOet som gir det den følelsesmessige smerten, frustrasjonen, sjalusien, sinnet. Den bevisste følelsesmessige smerten manifesterer seg ofte som den konstante, urolige følelsen av å ikke være god nok eller verdt nok.
Dermed streber vi etter å fylle dette tomrommet inni oss og begynner å jobbe hardt med å få den rette jobben, få nok penger – eller helst MER en nok penger – suksess, makt, respekt, spesielle relasjoner – kun for at vi skal tilfredsstille vårt EGO og ha det bra med oss selv.
Men selv etter å ha fått til alt dette, finner man ut at dette tomrommet man ville fylle, er bunnløst og da blir EGOet bunnløst fortvilt også. Da er man virkelig i trøbbel og man blir tvunget til å slutte å lure seg selv.

Så lenge vårt EGO styrer vårt liv, kan man aldri få indre fred og føle seg fullkomment rolig, bortsett fra ved korte perioder når du har oppnådd det du ønsket deg, når et behov har blitt tilfredsstilt. Siden EGOet er en avledet del av SELVET, kan det kun identifisere seg med eksterne ting. EGOet må både forsvares og fôres konstant.

De mest vanlige EGO-identifiseringene handler om eierskap, jobb, sosial stauts, respekt,kunnskap og utdanning, fysiske utseende, spesielle kvaliteter, relasjoner, personlig og familiær historie, tro og politikk, nasjonalitet, rase, religion osv.

Ingen av disse er DEG.

Synes du dette er skremmende? Eller er det en lettelse å vite dette?
Alt av de ovennevnte tingene må du til slutt gi opp – før eller siden. Du vil ved å være BEVISST kjenne sannheten om deg selv.
Kjenne sannheten om HVEM DU ER.

Så spør du deg kanskje: Hvorfor skriver hun som driver med TFT/EFT/Hypnoterapi og Yoga et blogginnlegg som tar for seg HVEM JEG ER? Hva har det med Kraftsenterets behandlingsmetoder å gjøre?

Det har ALT med Kraftsenteret og det vi står for å gjøre!

Kraftsenteret vil intet annet enn at du skal blir den beste du kan bli – den beste versjonen av deg selv og gjennom det at du skal ha det bra. Og det starter du best med ved å bli den du er når du har innsett at roen kommer ved å slutte å sammenligne deg med andre, strebe etter mer penger, bedre jobb, viktige relasjoner osv. Da har du kommet inn på riktig vei.
Jeg kan gjennom mine behandlingsmetoder og mine verktøy hjelpe deg langt på vei, og til og med gjøre livet ditt mye lettere etter kun få behandlinger.

TFT/EFT og Hypnoterapi er behandlingsformer som ofte finner fram til årsaken til problemene og gjennom det så behandler vi selve problemet og ikke symptomet, som ofte er den endelige årsaken til at man tar kontakt med behandler.

Om du i tillegg fokuserer på å være BEVISST – det vil si være til stede HER og NÅ – være bevisst på følelsen som oppstår når noen sier noe til deg og som gjør deg sint, lei deg, skuffet, sjalu – alle disse følelsene som er styrt av EGOet.
Vær bevisst på at du reagerer, aksepter at du reagerer, ikke spekuler på hvorfor, ikke bebreid, – bare aksepter følelsen og la den gå.

Et eksempel på hvordan man la følelsene bare gå, er når Eckhart Tolle – en av vår tids største spirituelle lærer – forklarer det slik:

To ender seiler fredfullt rundt i en dam. Så fyker plutselig den ene anda på den andre og det flakses, bakses, hyles og skrikes så vannspruten står!
Like plutselig som det startet, så avsluttes det og begge endene gjør følgende: De seiler bort fra hverandre, flakser med vingene som om for å kvitte seg med den ekle energien som satt igjen i kroppen dens etter den korte, men ubehagelige opplevelsen. Så fortsetter de begge to videre med livene sine som om ingenting skulle ha hendt.

Ingen av endene tenker (med EGOet sitt) slik vi mennesker ville tenkt: «Hvordan våget han! Komme så langt innpå mitt territorium. For en uforskammet fyr. Han må bare prøve seg igjen, så skal jeg virkelig sette ham på plass!»
Nei, de flakser med vingene for kvitte seg med den dårlige energien som er igjen i kroppen etter fighten, aksepterer det som var og fortsetter på livet sitt i andedammen.

«Dette går da ikke an!» «Dette krever jo SYYYYYKT mye trening og meditasjon og greier!» «Vi er jo ikke ender – vi er mennesker!» tenker du kanskje?


Neida, det gjør faktisk ikke det, og ja, vi er mennesker – ikke ender 😉
Det er slik at for hver gang du er BEVISST på at du faktisk føler sjalusi, sinne, irritasjon, frustrasjon, skam – you name it – og aksepterer det for det det er, så er du BEVISST HER og NÅ og da er du på god vei til å finne en dyp, indre ro som til slutt gjør at du kan si: JEG ER!