Som de fleste av mine blogginnlegg er også dette innlegget basert på egenopplevde situasjoner som får meg til å tenke og reflektere på hva man kan gjøre anderledes i de gitte situasjonene.

Det jeg tenkte å si litt om i dag er hvordan jeg reagerte når noen som står meg nært kom med en kommentar om det som betyr mest for meg i mitt profesjonelle og private liv akkurat nå. En kommentar jeg opplevde som sårende, nedverdigende og skuffende og som rokket så ved min integritet og mitt JEG at jeg ikke klarte å slippe taket verken i kommentaren eller situasjonen som foranlediget selve kommentaren.

Jeg har i løpet av de siste 5 årene gått gjennom en voldsomt positivt livsendrende reise – både på det emosjonelle, det åndelige og det profesjonelle (dvs. det jeg velger å ha som mitt daglige arbeide). Jeg har gått fra å være en kvinne på 45 år med svært dårlig selvbilde, rotløs, søkende men vet ikke etter hva, fortvilte over alle følelsene som har overmannet meg gjennom hele mitt liv, følelsen av at det må være noe galt med meg for jeg føler jo ingen glede over noe som helst, følelsen av å være en dårlig mor og en dårlig kone – rett og slett å ha et ganske dårlig indre liv.
Utenfra var alt selvsagt alt tipp topp…!

Reisen derifra til hit jeg er i dag – 50 år og never better!, kan jeg bare beskrive slik: Det har vært en reise som jeg aldri noensinne hadde kunnet forutsett, gitt at jeg var fullstendig avstengt fra å dele mine innerste tanker og følelser med noen og dermed heller ikke visste hva jeg selv følte. Jeg har møtt mennesker på min vei som har løftet meg fram, vist meg vei til ny kunnskap – både faglig men ikke minst på det åndelige, indre plan. Denne reisen og disse møtene har med andre ord gjort at jeg har fått det livet jeg ikke visste jeg drømte om – før for inntil et år siden.

Nå sitter jeg her, eier av og jobber på Kraftsenteret AS. Jeg behandler med- og praktiserer noen av de sterkeste selvhjelpsverktøyene som finnes og opplever det fantastiske i å kunne bidra til at mennesker får en lettere og forbedret hverdag.

Det som er enda bedre er at vi opplever at nå i 2019 begynner mennesker over hele verden å få øynene opp for hva «alternativ behandling» kan gjøre for et menneske som sliter med til tider ofte sammensatte problemer. Det forskes mer og mer på Energiterapi som behandlingsmetode og denne forskningen viser at Energiterapi kan hjelpe et menneske til å endre på energiene i kroppen, som igjen endrer strukturene ned på kvantenivå. Dette betyr at mennesket selv kan endre på sine problemer – enten de er psykiske eller fysiske, ved å endre på energien i kroppen sin.
Hvordan kan man illustrere det på en enkel måte?

Det er en offentlig godkjent sannhet at STRESS er årsaken til de fleste av våre plager og sykdommer i dag. Stress bunner i opplevelser, som skaper tanker med negative energier. Disse negative energiene påvirker menneskekroppen på en negativ måte slik at det oppstår sykdommer, smerter, plager og vondter som ofte er vanskelige å finne den direkte årsaken til. Enig?

Altså: Negative tanker =
STRESS = negative energier = sykdommer

Hvis du nå tillater deg å bli med på et tankeeksperiment:

Hvis negative tanker skaper stress, som igjen skaper negative energier og sykdommer, vil det da ikke si at POSITIVE tanker kan skape POSITIVE energier i kroppen, som i sin tur kan endre på cellestrukturen på kvantenivå slik at man igjen klarer å snu prosessen og gjøre seg selv frisk?
På en veldig forenklet måte kan man derfor si at hvis man istedet for å tenke negative tanker om alt og ingenting, heller jobber bevisst for å tenke positive tanker, så er man på god vei.
Som sagt er dette VELDIG forenklet, men hvis man leser bøkene til Dr. Joe Dispenza vil du forstå at det verden tidligere har ansett som umulig, faktisk er mulig! Dette er noe alle kan lære seg og praktisere hjemme, men det krever trening på bestemte teknikker og et bevisst og målrettet arbeid.

Dr. Joe Dispenza og Dr. Bruce Lipton har forsket på kroppens evne til selvhealing i flere år nå og har kommet fram til resultater som viser at det er mulig.
Jeg anbefaler alle å se dokumentaren HEAL på Netflix eller lese boka som nettopp er kommet ut om Dokumentaren.


Men så til dette innleggets kjerne

Jeg vil her forklare hvordan man ved bevisstgjøring av sitt reaksjonsmønster og ved hjelp av enkle teknikker kan styre følelsene i en situasjon fra en potensiell negativ følelse til en nøytral følelse.

Det faktum at jeg etter denne livsreisen – som jeg liker å kalle den – har valgt å si opp en trygg jobb i et av Norges største og tryggeste bedrifter, vitner om at jeg er enten

A) Stokk dum!

eller

B) Har en urokkelig tro på at den kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom flere års læring og innhenting av informasjon om dette temaet, samt en urokkelig tro, overbevisning og personlige bevis om at de behandlingsteknikker jeg anvender er svært gode.

PS: Det er selvsagt B) 😉

Jeg opplevde at en som står meg nær og som sliter med både det ene og det andre av sykdommer og skavanker, ved mitt forsiktige tilbud om at jeg gjerne kan forsøke å hjelpe, klart og tydelig uttrykker at vedkommende ikke har trua på meg og mine behandlingsmetoder. Da ble jeg sjakk matt!

Dette uttrykkes helt uten å noen gang ha latt meg forklare hva det er jeg egentlig gjør og hva min suksessrate er på behandlinger.
Det er en null-interesse ifht å høre en enkel forklaring og rett og slett en kategorisk avvisning om at det jeg driver med bare er noe tull!

Da har jeg to valg:

Ha i bakhodet at min personlige reise har ført meg lysår unna den jeg en gang var og den personen vedkommende en gang kjente. Gjennom jobben min på Kraftsenteret i dag, opplever jeg daglig at mine klienter får et bedre og rikere liv og jeg får daglig positive tilbakmeldinger om dette fra de.

Så jeg kan i denne situasjonen enten bli personlig såret, gå til «motangrep» og desperat forsøke å påtvinge vedkommende den informasjonen hvor jeg forventer at «når vedkommende hører dette så MÅ den jo forstå og verdsette jobben jeg gjør».
I og med at jeg kjenner vedkommende godt, vet jeg at dette vil skape en større avstand og minske sjansen for at vedkommende noen gang kommer til å forstå.

Eller så kan jeg gjøre følgende:

  • Kjenn på den følelsen du opplever i denne situasjonen
  • Observer hva den gjør med deg
  • Ikke døm vedkommende eller følelsen som situasjonen skaper i deg
  • Aksepter følelsen og hva den gjør med deg
  • La følelsen gå

Her bruker jeg aktivt teknikker fra Eckhart Tolle sin bok The Power of Now, hvor jeg oppnår å kunne styre mine egne følelser dit jeg vil ha de; nemlig til å bli nøytrale. Verken positive eller negative.

Saken er den at selve episoden eller situasjonen jeg beskrev ovenfor i seg selv egentlig er nøytral.
Enig?


Situasjonen er nøytral, men det er hvordan jeg selv velger å reagere som gjør situasjonen til en positiv eller negativ opplevelse.

Altså:
Min følelsesmessige reaksjon er det som gjør en situasjon positiv eller negativ.
Situasjonen i seg selv er nøytral.

Med dette i pannebrasken ønsker jeg at du går videre i livet ditt og alltid tar denne runden med deg selv hver gang du opplever noe som berører deg på en negativ måte:

  • Kjenn på den følelsen du opplever i denne situasjonen
  • Observer hva den gjør med deg
  • Ikke døm vedkommende eller følelsen som situasjonen skaper i deg
  • Aksepter følelsen og hva den gjør med deg
  • La følelsen gå
Med TFT-teknikken dempes eller fjernes følelsen helt.

Hvis du opplever at følelsen fortsatt sitter fast, – du blir ikke kvitt den uansett hvor mye du aksepterer og forsøker å la følelsen gå – ja da er det bare å sette igang å banke på akupressurpunktene vi bruker i Tankefeltterapien 🙂
Da er du iallefall helt sikker på at følelsen vil forsvinne og aldri mer bli framprovosert ved at du tenker på situasjonen 🙂

Og så oppfordrer jeg deg til å lese deg opp på alle kanaler før du går ut og kategorisk påstår at noe ikke funker! -eller bare er tull! 😉

Kunnskap er makt og jo mer du leser om eksempelvis Energiterapi/Informasjonspsykologi som TFT/EFT, jo mer skjønner du at dette absolutt ikke er tull!
Snarere tvert i mot <3

Du er alltid velkommen til Kraftsenteret <3