Da jeg begynte å skrive blogginnlegg første gang for det som den gang var Din Tankefeltterapeut, var ideen at alt skulle handle om Tankefeltterapi og hvordan det kan hjelpe deg til en lettere hverdag.

Men med tiden har jeg utviklet meg – både rent personlig og også profesjonelt, og bedriften som i dag har det kraftfulle navnet Kraftsenteret har også utviklet seg til å bli en bedrift med en mer holistisk tilnærming til problemer og utfordringer man møter på i livet.

Så i dag føler jeg for å skrive noen ord om det å LEVE HER OG NÅ

Hva mener man med å leve her og nå? Lever vi ikke her og nå hele tiden? Vi er jo her og vi er nå. Ikke sant? Eller… Er det virkelig sånn? Og hvis det er sånn at man mot formodning ikke lever her og nå … Hva er galt med det da?


Det man retter tankene mot er der energien er akkurat nå.

Det vil si at om man lever i fortiden – altså går tilbake til en episode og retter fokuset på hva som skjedde, hvem som var til stede, hva man følte, hvordan var lydene i rommet, hvordan luktet det, hvordan var stemningen osv. Dette kan like gjerne være en svært positiv episode som en svært negativ episode. Det spiller ingen rolle. For poenget er at man nesten konstant har fokuset på det som har skjedd en gang for lenge siden – altså i fortiden.

Det å ha fokuset i fortiden vil si det samme som at du også har all energien din i fortiden. Man bruker så og si all energi på å kjenne etter, føle, spekulere, tenke, rasjonalisere, drømme om hvordan det var den gangen. Av og til savner man den følelsen man hadde akkurat den gangen og aktivt søker å finne tilbake og tviholde på hvordan det var. Andre ganger vil man helst ikke tenke tilbake på det som skjedde, man vil helst glemme hele greia, men man klarer ikke å slippe taket i det.

Man kan si at dette er jo to helt forskjellige ting; det ene er jo noe bra og det andre kan man si er noe jævlig. Og det er sant nok. Men i denne sammenhengen er begge dele like ille, fordi i begge tilfeller fokuserer hjernen, tankene, hjertet, energien på det som har vært. Og det stjeler all energien fra der den skulle vært ; HER OG NÅ!

Så kan vi snu på det og ta tak i det å fokusere på det som skal skje – det som man drømmer om skal skje – altså å fokusere på framtiden.
-OK! Så det er galt å fokusere på framtiden også nå da!?
Neida det er ikke galt å ha drømmer og planlegge framtiden sin rent praktisk. Men fra det til å tenke og fokusere på «Hva skal jeg gjøre når jeg kommer hjem?» «Hvordan går det i møtet med sjefen min i morgen?» «Jeg gruer meg til eksamen – hvordan skal det gå?» Eller som veldig mange som gleder seg til sommer når det er vinter og gleder seg til vinter når det er sommer… Høres det kjent ut?
Det vil si ha tanker om ting og situasjoner som man ikke kan vite noe om og heller ikke gjøre noe med før man er i situasjonen.
Dette er å fokusere på framtiden – legge energien sin i framtiden istedet for å LEVE HER OG NÅ!

Hva er greia med å leve her og nå da?

Jo, det er fordi når man er til stede her og nå – har energien og fokuset på det som skjer akkurat nå – i den situasjonen du er i akkurat nå, f. eks. nå når du sitter i stolen din og leser dette – da er du her og nå og tenker bare på det som du leser her.
Ved å bli bevisst på øyeblikket akkurat nå så kan du etterhvert kjenne hvor befriende det er å legge merke til små subtile ting rundt deg som du kan oppleve som at du ser for første gang, høre lyder som du føler du ikke har hørt før – alt dette kan du oppleve i omgivelser du har levd i mange, mange år og som det rasjonelle deg vet alltid har vært der. Men du har aldri tillatt deg selv å være til stede her og nå tidligere, aldri tillatt deg selv å SE og OPPLEVE det som er rundt deg, og det er det som er den store forskjellen.

Hva skjer så når man begynner å se og oppleve alt som om det var for første gang?

Da kommer roen sakte sigende inn gjennom hjertet.
Pusten kan med ett trekkes ned i lungene, magen kan slappe av og skuldrene senkes. Hodebunnen slapper av og kjevene blir igjen avslappede og myke. Øynene ser med ett med en større klarhet og hørselen blir mer fokusert og klar. Stemmen blir ikke lengre grøtete og halsen trang. Tankene klarner og man ser seg selv og andre på en ny og mer positiv måte.
Energien kommer tilbake til kroppen din der du er her og nå og finner vei dit den trengs mest.

Alt dette kan man oppleve hvis man bestemmer seg for å begynne å leve her og nå og ikke fokusere på det som har vært eller på det som kanskje kommer til å skje.


Se, hør, lukt, føl og ta inn alt rundt deg og nyt hvert eneste øyeblikk.

MEN HUSK!
IKKE ta vare på disse øyeblikkene og la de bli fortid slik du har gjort tidligere…
La øyeblikkene gå og ta inn det fine øyeblikket som er akkurat NÅ! … og akkurat NÅ! ….. og akkurat NÅ!…..

  • Elisabeth