De fleste av oss har opplevd den forferdelig dråpen som får begeret til å renne over for oss. Verden raser sammen og vi tenker som regel at det var «DRÅPEN» som forårsaket kollapsen. Men stemmer egentlig det?

Se for deg at livet ditt er ei stor eiketønne hvor alle dine opplevelser fra du blir født – gode som dårlige – lagres oppi tønna som vann. Tønna er ikke helt tett, og gjennom et liv har vi alle forskjellige antall gode og dårlige opplevelser. Likt for de fleste av oss er at kroppen stort sett klarer å håndtere disse opplevelsene og følelsene ved å sile de ut imellom eikestavene slik at følelser og fornuft er i balanse.

Men plutselig kan man kjenne at tønna begynner å fylles og at det kan føles som at det snart renner over kanten… En indre uro, et trykk over halsen, fysiske spenninger som tiltar, hodet som koker… Du føler du har kontroll – for dette har du kjent på tidligere også… Det går jo over igjen…

Men så kommer «DRÅPEN»!

«DRÅPEN» kan være en situasjon som for andre kan synes uskyldig, men som for DEG – akkurat NÅ – for DIN tønne – fører til en følelsesmessig krise. Det som ofte skjer da er at man legger skylden for krisen på «DRÅPEN», og blir behandlet med det som utgangspunkt.

Som Tankefeltterapeut tar jeg tak i tønna di og begynner å bore små hull fra nederst og oppover – på flere forskjellige plasser – på forskjellige nivåer – slik at følelser knyttet til opplevelser i ditt liv slipper ut, og trykket i tønna letter og nivået i tønna synker.

Det vil i praksis si at jeg ved hjelp av tankefeltteknikker avdekker episoder (traumer) som har påvirket deg på en dårlig måte i livet ditt og med tappeteknikkene senker jeg intenisteten på følelsen som er knyttet til det traumet. Slik leder din kropp oss sammen videre fra traume til traume og tillater oss å behandle disse slik at trykket i tønna di sakte men sikkert avtar og den følelsesmessige balansen i livet stabiliserer seg mer og mer.