Lavendelblomster fra hagen min.

I hagen min på Vikhammer hadde jeg masse blomster og i løpet av de 18 årene jeg har bodde der har jeg ”testet” – rundt regnet 100 forskjellige blomster. Dette har utelukkende vært stauder (blomster som kommer igjen år etter år) og jeg har endt opp med følgende blomster i min hage: Lavendel, ringblomst, gjerde-solhatt, hosta, vintergrønt, forskjellige tue-nellikvarianter som vokser på berget, strandnellik, sitrontimian, Peon, Kamilleblomst og mine beste venner: urtene mine <3
For noen år siden var jeg på et kurs som en venninne dro meg med på for dette kurset var for meg mente hun. Og det var faktisk det som gjorde til at jeg begynte å interessere meg for å bruke blomstene og urtene i hagen min til noe annet enn bare å klippe de og ha de i vaser inne eller bare stå og være vakker i hagen til de visnet.

Ved en tilfeldighet hadde jeg fått til to-tre store lavendelbusker ut av de små plantene jeg satte ned flere år i forveien. Lavendel er min favorittblomst! Jeg elsker fargen og selve utseendet med den myke, men likevel steile utseendet og med en duft som jeg aldri blir lei av. Og når jeg fant ut at denne planten hadde så mange gode egenskaper – både mtp duft men også på oljen fra blomsten og dens egenskaper, så var det bare å begynne med det enkleste: google! J

Der fant jeg ut hvordan jeg kunne lage salver og kremer av lavendelolje, og via den kunnskapsrike Rolv fra Urtekilden; han er den mest kunnskapsrike mannen når det gjelder stauder, viltvoksende planter og urter og hva vi kan bruke de til, og jeg har mailet en god del til ham eller brukt oppslagsverket hans på rolv.no eller urtekilden.no. 

Ettehvert hadde jeg laget meg min egen lavendelolje og ringblomstolje og laget mine første salver og kremer med disse oljene som hovedingrediens – sammen med bivoks jeg fikk kjøpt fra ein venninne oppi bygda her i Malvik. Så dette ble da lokalproduserte kremer og salver og jeg elsket å holde på med dette.

Så i januar 2019 så jeg et facebookinnlegg fra ei jeg hadde truffet på yogautdanningen min som skulle ha et introduksjonskurs om essensielle oljer. ”OK!” tenkte jeg ”dette kan jeg da alltids dra på!”. Lang historie kort; jeg kjøpte mitt første doTerra familiekit uten at jeg helt skjønte konseptet eller hvor utrolig bra disse oljene faktisk var!

Etter noen uker med testing og prøving på meg selv begynte jeg å skjønne at dette var helt unike produkt meg helt unike egenskaper som kunne brukes både i drikke, i diffuser, som massasje eller i bad eller bare som en rollon på steder man følte at akkurat den oljen passet med akkurat den hensikten.

Det absolutt beste og mest klare eksemplet jeg har er faktisk Lavendeloljen til doTerra. 
Hver kveld tar jeg en liten håndfull med en nøytral og god olje og drypper to dråper av lavendeloljen fra doTerra oppi. Så smører jeg det sammen og smører og masserer det lett under føttene mine. Jeg smører også litt oppå føttene, masserer litt mellom tærne og i området foran tærne liksom og oppover anklene og leggene. Dette gjør jeg mens jeg sitter på sengekanten slik at jeg bare kan bekke meg bakover og trekke dyna over meg og legge meg til rette for å sove.

Og jeg tuller ikke! I løpet av to-tre minutter så kjenner jeg at beina mine blir tunge, avslappede og med en behagelig følelse som om at hele dagens opplevelser bare renner ut av fotsålene mine. 

Siden jeg begynte med dette kan jeg ikke huske at jeg har sovnet – dvs at jeg rekker bare så vidt å legge hodet på puta og så er jeg borte… ZZZZZZZZ…. 

Og så husker jeg ikke mer før jeg våkner av vekkeklokka om morran! Og nå snakker vi om ei dame som alltid har sovet på ”ank” som vi sier her i Trøndelag – dvs at jeg våkner av en minste lille lyd og når det gjelder drømmer så har jeg heller ikke husket drømmene mine i noen særlige grad siden jeg begynte med lavendelen unde beina.

Dette er bare én av minst 1000 forskjellige ting som oljene kan brukes til og jeg har fått mine venner for livet.