Så hyggelig at du har funnet veien til ditt Kraftsenter!


Mitt navn er Elisabeth Sagfjæra Vaagland og jeg er MUIS-sertifisert Reg. Tankefeltterapeut fra Mats Uldal International School of TFT, EFT-terapeut og Hypnoterapeut fra Lionheart Training/Hypnoterapiskolen ved Steve Burgess, samt at jeg sertifisert Yin Yoga-instruktør fra Magdalena Mecweld; Yinyoga, Stockholm.

Jeg har så lyst til å fortelle deg hvorfor jeg er der jeg er i dag.


Det hele startet med at jeg i en periode i livet mitt hadde kommet dit at jeg følte at jeg ikke fant gleden med livet. Dette til tross for at jeg var gift, hadde 4 flotte barn som jeg elsket, en jobb jeg likte med kolleger som var hyggelige, bodde i et flott hus og alt var egentlig på stell. Men jeg følte sjelden noe som kunne kalles en glede over livet. Jeg irriterte meg over småting, jeg hadde kort lunte og var en ganske streng mor for mine døtre. Og jeg FØLTE så utrolig mye! Jeg levde livet mitt kun utifra mine følelser – og disse følelsene var ofte ikke bra følelser.

Det gikk såpass langt at jeg begynte å få tunnelsyn og tåkeslør foran øynene, gikk med konstante nakkesmerter og hodepine og en kronisk smertefølelse i solar plexus – som jeg fikk utredet uten at de fant noe som helst galt.

I mellomtiden gikk jeg i fysio/manuellterapi hos en mann som jeg i dag faktisk jobber sammen med – en fantastisk mann som uten at han vet det hjalp til å begynne å snu om på livet mitt.

En dag jeg satt og ventet på time hos ham så jeg en plakat om MediYoga på venterommet. Interessant… Jeg er født i stjernetegnet Vekten og der har det alltid stått at jeg burde drive med Yoga, fordi det balanserer meg…!!! HA!!!
Hallo!!! Yoga liksom!!! Jeg som er gammel toppidrettsutøver i verdens tøffeste, hardeste og kuleste idrett; nemlig håndball! <3 Skulle JEG drive med yoga? Nei her skal det være knall og fall – fart og snert! Ikke noe annet som teller liksom…

Men likevel var det noe som fenget meg ved denne plakaten, og det var faktisk noe så enkelt som navnet på hun som holdt kurset; min eldste datters tidligere RS-trener, som jeg visste var en fantastisk person med en varm og ekte integritet. Dette måtte jeg prøve! Så jeg troppet opp på prøvetimen med tåkesyn, en kropp så anspent som en felestreng, delvis angst, voldsom puls og kvalmefølelse i magen som skyldtes mitt evige fokus på å være best… Jeg måtte være best i dette også!

Så begynte vi og jeg fulgte med som best jeg kunne. Noen få øvelser som faktisk ikke frembrakte en eneste klam svettedråpe, men tvert imot gjorde at jeg fikk til å trekke pusten ordentlig ned i magen for første gang i hele mitt liv!

Da jeg gikk ut fra den salen var tåkesynet borte, nakken lettere, spenningen i kroppen og kjevene nesten borte og jeg følte for første gang på mange år en liten følelse av noe som kunne være … -lykke…?

Lang historie kort: Jeg meldte meg på alt som var av MediYoga kurs i vedkommendes regi. Jeg praktiserte også hjemme på alle mulige og umulige plasser i huset med 4 barn spredt rundt omkring. Etter noen måneder kommenterte min mann hjertefølt – dette er da en mann av svært få ord – at han hadde fått seg ny kone <3
I løpet av denne perioden var jeg med en svært god venninne på hyttetur med mange av hennes andre nære venner. Jeg kjente et par av de som skulle være med – resten var flyktige bekjente. I forkant av hytteturen kjente jeg på en ubeskrivelig snurpende følelse i magen på tanken å være med disse ukjente menneskene – så tett innpå hverandre en hel helg – MEG og disse vellykka, flotte damene som alltid var morsomme, smarte og selvsikre…
En av de jeg kjente fra før – ei stødig og makelaus dame som er et bekjentskap fra langt tilbake – og jeg kjørte til hytta en fredag ettermiddag – og jeg gruet meg rett og slett!
Tankene begynte å svirre og kverne; «Hva om …?» «Hva hvis…?» «Hva tenker de om..?» «Hva mener de…?» Tankekjøret var i gang, – men det var sånn det alltid hadde vært og jeg trodde alle hadde det sånn.

Kvelden gikk og jeg var fast bestemt på å reise hjem dagen etter, for jeg passet ikke inn her. Jeg følte ingen likte meg, ingen var interessert i å høre på hva jeg sa, jeg var ikke bra nok i dette selskapet. Jeg var luft for de…
Som vanlig holdt jeg maska, mens jeg psyket meg mer og mer ned og la meg for kvelden med det i pannelappene at jeg skulle reise hjem dagen etter. Ringe min mann og be ham komme og hente meg! JA!

Frokost… – kom meg igjennom – utrolig hva ei natt på øret gjør med hodet og tankespinnet…
Så ut på tur! Traska og traska og følelsen av usynlighet kom sigende over meg – sakte men sikkert. På turen i myr og skau kom jeg i prat med søskenbarnet til vertinnen og vi fant tonen; hun gled like lett inn i de dype samtalene som jeg alltid ender opp i og som jeg «er god på» – sånne samtaler hvor man med en selvfølgelighet er interessert i hva den andre sier – hvorfor han sier det – hva mener han egentlig når han sier det – hvordan føles det å si det…? Skjønner..?

Vel tilbake i hytta fant hun og jeg ut at vi skulle ta med en øl hver og ta badstu.
«OK,» tenkte jeg – «det er en første gang for alt». Så med en iskald øl hver satt vi oss i badstua og det gikk ikke lenge før hun spurte: «Vet du hva høysensitiv er?» «Ja, det er vel sånne som er ekstra sensitiv for strømmaster og mobiler det vel..?» svarte jeg…
«Nei,» sa hun, «Å være høysensitiv er det å være veldig sensitiv, følsom, var og mottakelig for inntrykk og stemninger. Og sånn som jeg opplever deg så kan det være at du er nettopp det» sa hun…

Søndag kveld hjemme igjen – utslitt – som jeg alltid er etter å ha vært unormalt nært innpå andre mennesker over lengre tid, så googlet jeg høysensitivitet … Og begynte å gråte.
Plutselig ramlet hele livet mitt på plass!
All usikkerhet jeg har kjent på i livet mitt – spesielt ift min tid i toppidretten og det å være så tett innpå mennesker med til dels SVÆRT store ego, mens jeg ikke skjønte – HELT SERIØST – ikke SKJØNTE – hva jeg gjorde på landets beste håndball-lag – og til og med i første sekseren… NULL selvtillit og full av innbilte tanker om alt mulig.
Min medfødte redsel for kjefting, krangling, ufred, høye stemmer, sinte øyne, høye lyder, lukter, lys, stramme klær, kløende klær… U name it!
Det bare ramlet på plass og jeg følte med ett en ubeskrivelig ro dypt inni meg.

Siden gikk det egentlig slag i slag – som det sies.
Vel – ikke helt slik det vanligvis oppleves – slag i slag…
Sakte men sikkert begynte jeg å kjenne på et stadig større behov for å hjelpe andre mennesker som hadde det vondt – slik jeg hadde opplevd å ha det. Men hvordan?
Ikke kunne jeg bli MediYoga-terapeut for det er forbeholdt folk med helsefaglig utdannelse.
Så dukket plutselig et innlegg om Tankefeltterapi opp i min feed på Facebook. Jeg klikket på lenken – og resten ER faktisk historie 😉

Jeg meldte meg på kurs i Trondheim og fullførte utdanningen – til tross for at min mentor og ledestjerne, Mats Uldal, døde brått fra oss alle rett før avslutningen på utdanningen. Jeg fikk diplomet og begynte å praktisere fra mitt hjemmekontor i min bedrift Din Tankefeltterapeut og opplevde at folk kom til meg og ble friske! Hvilken glede og for en lykke!

Min takknemlighet er uendelig! I mai 2018 fullførte YinYoga-utdanning og i desember 2018 fullførte jeg min EFT og Hypnoterapeut-utdanning.

Og her er jeg!
Et levende bevis på at det å kjenne seg anderledes, det å kjempe en kamp for/mot å føle det andre mener er riktig mengde følelse – ikke for mye, men heller ikke for lite, kontrollere, tilpasse og tøyle disse følelsene som jo er HELE DEG, og ende opp med å finne ut at det er nettopp disse følelsene, som du har forsøkt å undertrykke og tøyle hele livet, som er det beste med deg!
Hver dag opplever jeg å få lov til å være med å gjøre det jeg kan for å hjelpe andre mennesker slik at de en dag kan kjenne på den følelsen jeg fikk kjenne på da sløret lettet! <3


HVA ER TFT?
TFT (Tankefeltterapi) er en behandlingsform som er sammensatt av elementer fra tradisjonell kinesisk medisin, akupressur, kinesiologi og kognitiv terapi. Ved hjelp av muskeltesting på tusenvis av klienter over flere år på 1980-tallet, kom den anerkjente amerikanske psykologen Dr. Callahan fram til hvilke punkter som fungerte best og i hvilken rekkefølge de burde stimuleres for å fungere best. TFT er en metode hvor man tar i bruk kroppens eget reparasjonssystem for unødvendige følelser og spenninger. Denne metoden ser ut til å være svært effektiv for å dempe eller fjerne følelser og spenninger som er irrasjonelle eller irrasjonelt sterke. I tillegg bruker vi avanserte spørreteknikker for å avdekke og aktivere de uønskede følelsene. Vi banker lett på akupressurpunktene for å aktivere kroppens evne til å hjelpe seg selv. Dette er en enkel metode som er lett å lære, den har ingen kjente bivirkninger og effekten er ofte lett obeserverbar. Jeg liker å si det på denne måten: Hvis du kutter deg eller får et sår på kroppen vil du oppleve at kroppen selv fixer opp i dette. Først blør du, så stopper blødningen, blodet koagulerer, det danner seg en skorpe , det begynner å klø idet det dannes nye celler for å reparere skaden. Så sitter du kanskje igjen med et arr som et minne om hva du har vært utsatt for. Likedan tenker vi at det er for de følelsesmessige sårene vi får igjennom livet. Kroppen har et eget reparasjonssystem for disse og det er dette reparasjonssystemet vi aktiverer ved å banke på de forskjellige energipunktene som benyttes i TFT.

Desember 2018 mottok jeg diplomet som Hypnoterapeut med EFT, Past life Regresjon og Reinkarnasjonsterapi, Røykestopp Masterclass og Vektreduksjon Masterclass fra Steve Burgess Lionheart Training Hypnoterapiskolen. I en time med hypnoterapi fører jeg klienten inn transe etter å ha hørt klientens historie. Dette gjøres ved noe man kaller en induksjonsprosedyre. Selv om det er mange forskjellige induksjonsmåter i hypnoterapi, så inneholder de fleste forslag om avslapning, ro og velvære. Mennesker reagere på hypnose forskejllig. Noen beskriver det som en forandret bevissthetsilstand, andre beskriver det som en normal tilstand av fokusert oppmerksomhet, der de føler seg rolige og avslappet.På tross av hvordan og i hvilken grad de responderer, beskriver de fleste mennesker det som en svært behagelig opplevelse.

Med alle disse fantastiske verktøyene kan man komme langt i å hjelpe mennesker som sliter med angst, sinne, sjalusi, tungsinn, fobi, allergi, vektproblemer, røyk/snus-avhengighet, selvbildeproblemer, selvtillitsproblemer, indre uro, stress osv. osv.

Det er kroppen og underbevisstheten selv som løser problemene – TFT/EFT og Hypnoterapi er bare et verktøy.

Velkommen til en prat!