HAR DU BEHOV FOR:

  • Bedre fordøyelse
  • Klarere tanker
  • God nattesøvn
  • Hjelp til stressmestring
  • Mer energi
  • Smertelindring

Hva er eteriske oljer?

Har du noen gang opplevd duften av en rose? Da har du opplevd den aromatiske kvaliteten av en essensiell olje. Disse flyktige forbindelsene forekommer naturlig i frøene, barken, stengelen, røttene, blomstene og andre deler av planten.
Essensielle oljer sørger for at plantene beskytter seg mot miljømessige trusler og spiller en rolle i pollineringen av planten. I tillegg til at de essensielle oljenes egenverdi er en stor fordel for planten, er de uvurderlige som dufter for mennesker. De har også i flere tusen år blitt brukt som ingrediens i mat, skjønnhetspleie og til helsemessig bruk.

Hvordan bruker jeg eteriske oljer?

Essensielle oljer brukes for å bidra til emosjonelt- og fysisk velvære. De kan brukes enten som single essensielle oljer eller som blandinger på tre forskjellige måter:

Aromatisk:

Enkelte essensielle oljer kan når de brueks i diffuser virke stimulerende, mens andre kan virke beroligende og avslappende. Når man brukes oljer i diffuser kan man også rense og fjerne uønskede dufter i rommet.

På kroppen:
Essensiell oljer absorberes lett av huden og kan trygt appliseres på kroppen.

Internt:
Enkelte essensielle oljer har en rik kulinarisk historie og kan brukes som supplement i en velværediett.

Eteriske oljer er både spennende og lovende når det kommer til det å ta vare på deg selv og din families helse. Uansett om du smører på essensielle oljer på kroppen, opplever og nyter de aromatiske fordelene gjennom en diffuser eller tar essensielle oljer internt, så vil du oppleve at de positive effektene av essensielle oljer er grenseløse.

Det er derfor du bør være sikker på at de eteriske oljene du bruker er av god nok kvalitet til å levere slik det loves. Du må være sikker på at du velger eteriske oljer som er potente og rene.


Hvordan kan eteriske oljer bidra til en sunnere kropp?

For ditt SINN:
Det fremmer velvære, roser spenninger og nerver, øker positive følelser og reduserer stress.

For din IMMUNITET:
Bidrar til en sunn immunfunksjon, beskytter mot miljømessige og sesongrelaterte trusler.

For ditt HJERTE og dine BLODKAR:
Opprettholder sunn sirkulasjon og støtter sunn luftveisfunksjon.

For ditt KOSTHOLD:
Fremmer sunn fordøyelse, reduserer sporadiske mageproblemer og fremmer sunn forbrenning.

For din FYSISKE AKTIVITET:
Støtter muskel- ogleddfunksjoner og støtter energi og utholdenhet.

For dine KROPSSYSTEMER:
Forbedrer hudens utseende, roser sporadisk hudirritasjon, gir antioksidanter, renser kroppens systemer og frastøter insekter.


Hvordan kan eteriske oljer ha så mange fordeler?

Dette henger sammen med at det er mange forskjellige eteriske oljer. Hver olje inneholder mange ulike naturlige komponenter, som har forskjellige og unike egenskaper som kan påvirke kropp og sinn på ulike måter.Historien bak eteriske oljer

Eteriske oljer har en over 4000 år lang historie som trolig går enda lenger tilbake i tid. I Bibelen finner du 600 referanser til eteriske oljer hvor de knyttes til behandlingen av sykdom og i religiøse sammenhenger. De ble også brukt som skjønnhetsmiddel og ved balsamering av døde. I Kinesisk litteratur går historien til eteriske oljer enda lenger tilbake i tid enn Bibelhistorien. De eldste europeiske skriftlige kildene om eteriske oljer går tilbake til den trettende århundre og ble brukt av både hanskemakere, parfymører og i legemidler. Det var kjent at de fleste parfymører sjelden ble rammet av kolera og andre sykdommer og årsaken til dette var nok de gode antiseptiske egenskaper som de fleste eteriske oljer besitter. I de siste 150 år har vi sett flere syntetiske etterligninger av de kjente eteriske oljene, og disse har dessverre flere bivirkninger. 100% eteriske oljer kan imidlertid ha en god virkning både i legemidler, i hudpleieprodukter, forutsatt at de brukes på riktig måte og doseres riktig. Andregangs og tredjegangsdestillerte eteriske oljer brukes også i rengjøringsprodukter og i matvarer. Ettersom eteriske oljer har terapeutisk virkning, er det lurt å følge bruksanvisningen fra serøse kilder og produsenter, slik at de brukes riktig.