Pippi elsker å ligge på yogamatta mi, så mens jeg drev og rigget til «fotoshoot» benyttet hun sjansen til å snike seg til en liten kosestund <3Hvis du som jeg og mange andre iblant sliter med spenningshodepine som du kan kjenne starter litt nedpå ryggen, går oppover i ryggen, deler seg i to midt mellom skulderbladene – og går videre opp i nakken på hver side av ryggsøylen – setter seg nederst på hver side av starten på kraniet, videre oppover på baksiden av hodet, opp og over hodet – inn i tinningene og ned til den indre starten på hvert øyebryn – ja da er dette settet med YinYoga-øvelser perfekt til deg! 🙂

Denne typen hodepine er ofte relatert til blæremeridianen (Yang-meridian) som starter helt nede på ytre «hokkelkul», inn i leggen, opp bak kneet, opp og gjennom hver rumpeball, videre oppover på hver side i ryggen og rett oppi nakken og kraniefestet, videre opp i hodet og fram i punktene mellom øyebrynene. De to punktene blæremeridianen ender opp i er de to punktene vi kaller Traumepunktet i Tankefeltterapien/EFT og som er eet av de punktene vi oftest bruker.

Blæremeridianen er knyttet til organet nyre og elementet vann. I disse øvelsene gjør vi også øvelser som går på nyremeridianen som går fra innside «hokkelkul» opp i innside legg, videre opp i innside lær, gjennom lysken, rett opp i magen, så vidt inn i høyre del av brystet og videre opp i et punkt under kragebeinet på høyre side. Dette punktet – som også finnes på venstre side kalles Kragebenspunktet i Tankefeltterapien/EFT, og er også et av de mest brukte punktene i behandlingene.

Så for å komme igang med å bli kvitt denne spenningshodepinen, kan du først starte med et stort glass med vann med sitron. Dette setter igang en renselsesprosess i kroppen din, nærmere bestemt i leveren. Selv bruker jeg doTerras eteriske Sitron-olje som er 100% ren essensiell olje som både kan drikkes, brukes i diffuser eller smøres på kroppen – enten ren eller utblandet i annen nøytral olje.

Start gjerne dagen med et stort glass vann med sitronskiver eller om som jeg; med Sitronolje fra doTerras unike, 100% rene eteriske oljer. Sitronoljen bidrar bl.a. til å rense leveren din. Den balanserer også følelser og gir energi.


Da begynner vi!

Finn deg en plass hvor du kan være uforstyrret ca 30 minutter.
Ta fram ei matte, ett ullteppe eller noe annet som er mykt å ligge på. Ha et par-tre litt store puter tilgjengelig i nærheten, for de før du bruk for etterhvert. Sett gjerne på litt rolig musikk som du vet avslapper deg og så begynner vi <3


Sommerfuglen

Sommerfuglen – stimulerer nyremeridianen.

Sitt med rak rygg og bena framfor deg. Dra inn bena mot kroppen samtidig som du fører fotsålene mot hverandre og lar knærne falle ut til siden. Strekk litt på ryggen. Fall deretter framover til du når din grense.
Slapp av sånn at ryggen rundes.
Om du merker at du  ikke kommer noen vei framover, sett deg da på en pute.
Stopp opp der det sier stopp slik at kjenner din grense. Forsøk å ikke dra deg framover og dra deg nedover.

Forsøk å ikke stretche eller komme noen vei. Slapp av der du er. Om du kommer framover kan du ha en pute som du kan hvile hodet og armene på. Slapp av i ryggen, i skuldrene i nakken la hodet falle ned.

Vær i posisjonen og pust rolig i 3-5 minutter, før du kommer rolig ut av stillingen og setter deg i mellomhvile.


Mellomhvile

Mellomhvile. Pass på at du slapper av i magen, rumpa, skuldrene og slipper kjeven. Pust rolig og kjenn at du slapper av i ca 1-2 minutter.
Sadelen

Sadelen – og Pippi ville være med på bildet <3 Sadelen stimulerer nyremeridianen.


Sett deg på kne. Kom så sakte bakover ved hjelp av armene. Om du kan komme hele veien ned til gulvet – la armene falle bakover. Om du ikke får det til – stopp der det stopper opp og hvile på armene. Om du etter en stund føler at det er mulig- la deg synke nedover og bakover. Du kan legge en tykk pute under ryggen som støtte, eller rulls ammen ei matte og legg som grunnpilar fra rumpa og bakover for å ligge på. Husk at det bruker stramme veldig i lårene i det første minuttet. Du kan også begynne med halvsadelen om du ikke kan ha begge benene bøyde – om du har problemer med knærne for eksempel. Mange opplever stramhet og smerte i fotleddene og da kan du endre føttene utover eller kanskje et teppe eller en pute under fotryggen. Slapp nå av i stillingen. Kjenn hvordan du synker inni den. La alle fornemmelser være. Pust. Ta inn de. Kjenn ryggen. Det kan kjennes veldig i ryggen – noe som er bra. Omfavne den følelsen. Det kan også kjennes i lårene og hoftene. Slapp av i skuldrene. Pust bare inn og kjenn hvordan du slapper av på hvert utpust. Lå hvert utpust bli en avslapning. Slipp taket. Slapp av. Vær her. Slapp av i rompa – i lårene – synk ned. La gravitasjonen dra deg nedover mens du slapper av i følelsen.
Pust – kjenn magen – slapp av i ansiktet. Ligg slik i 3-5 minutter. Kom sakte opp av stillingen med sterke armer og sitt oppreist i 3- lange pust før du legger deg ned i barnets posisjon.


Barnets posisjon

Barnets posisjon.

Sett deg på kne med ryggen rett og fotsålene pekende inn mot hverandre, armene ved siden av deg. Sett deg godt bakover ved å bevege hoftene mot føttene dine, knærne skal så vidt være fra hverandre slik at magen kan ligge mellom de. Legg deg så framover til du ligger med pannen i gulvet og la hendene hvile på gulvet langsmed bena dine. Du kan også legge hendene under hodet som en pute hvis du føler for det. Pust rolig og ligg slik i 1-2 minutter. Eller så lenge du føler for det.Halv øyenstikker venstre ben

Halv øyenstikker venstre ben stimulerer blæremeridianen. Min rygg er litt for buet her – det beste er å ikke presse hodet så langt ned og heller få en «flatere» rygg hvor magen og ikke hodet streber ned mot benet.

Denne øvelsen stimulerer blæremeridianen som går på baksiden av kroppen din og på baksiden av bena dine.
Sitt rett opp og dra den høyre fotsålen din inn mot bekkenet ditt. Sitt med hofta og kneet så langt over til høyre som du kan, mens du snur overkroppen over mot ditt venstre ben. Ta et dypt innpust og pust ut idet du tilter i hoften og legger overkroppen din over det venstre benet. Hvis det er vanskelig å komme fram, kan du legge en pute under baken for å komme deg framover. Prøv å få så «flat rygg» som mulig, og ikke dra deg fram og ned, men la pusten føre deg lengre og lengre ned for hvert inn- og utpust. Legg hendene ned på hver side av benet og pust rolig inn og ut mens du fokuserer på pusten din og det å være her og nå. Ligg slik i 3-5 minutter og kom rolig ut av stillingen. Sett deg i mellomhvile i 1-2 minutter.

Mellomhvile i 1-2 minutter.Halv øyenstikker høyre ben

oznor

Sitt rett opp og dra den venstre fotsålen din inn mot bekkenet ditt. Sitt med hofta og kneet så langt over til venstre som du kan, mens du snur overkroppen over mot ditt høyre ben. Ta et dypt innpust og pust ut idet du tilter i hoften og legger overkroppen din over det venstre benet. Hvis det er vanskelig å komme fram, kan du legge en pute under baken for å komme deg framover. Prøv å få så «flat rygg» som mulig, og ikke dra deg fram og ned, men la pusten føre deg lengre og lengre ned for hvert inn- og utpust. Legg hendene ned på hver side av benet og pust rolig inn og ut mens du fokuserer på pusten din og det å være her og nå. Ligg slik i 3-5 minutter og kom rolig ut av stillingen. Sett deg i mellomhvile i 1-2 minutter.

Mellomhvile i 1-2 minutter.
Hvile

Ligg rett ut med bena litt fra hverandre og armene ut til siden. Lukk øynene og pust rolig inn og ut gjennom nesen mens du kjenne avspenningen går fra bena ooopover og helt opp til hodet og ut i armene. Ligg slik i 2-3 minutter eller så lenge du føler for det. Kjenn at du er klar for dagen – energisk men uthvilt og avspent.


Da er YinYoga-settet mot hodepine ferdig… men ikke helt…

Da er YinYoga-settet mot hodepine over, men for å sette krona på verket kan du sette ring-lang- og pekefingeren på din høyre hånd midtmellom øyebrynene og tapp forsiktig i ca 1 minutt.

Så setter du peke- og langfinger på et punkt som ligger rett under kragebenet på høyre eller venstre side – i det mye «søkket» inn mot midten av kroppen. Tapp der ca 1 minutt.

Og VIPPS!!! Nå har du utført YinYoga, renset kroppen din for slaggstoffer og utført TFT på under 30 minutter!

Er ikke det helhetlig terapi, så vet ikke jeg <3

Klem Elisabeth